pondělí 22. srpna 2011

Z Libye přichází rozporuplné informace

Od včerejšího dne lze v tiskových prohlášeních týkajících je "občanské války" v Libyi sledovat dva naprosto protichůdné proudy. Rozporuplné informace zde byly od samého počátku konfliktu, ovšem jejich nynější polarizace je výraznější než kdy dříve. Severoamerická a evropská média, Al-Jazeera a NATO shodně uvádějí, že rebelové vstoupili do Tripolis, zajali Kaddáfího syna a Kaddáfí se skrývá.

Všechny ostatní zdroje, včetně libyjských médií, tvrdí, že NATO rozjelo intenzivní desinformační kampaň. Výbuchy v Tripolis jsou slyšet, ale jsou následkem bombardování obytných částí města letadly NATO. Letadla také shazují dělobuchy, které mají vytvořit paniku mezi obyvateli. Nevelké skupiny rebelů prý střílejí v předměstí a v prázdných ulicích natáčejí záběry, které pak západní média přebírají jako důkazy dobytí města.


V každém případě jsou na místě obavy, že svět přijde o jednu z posledních bašt svobody. Imperialismus se již rozšířil na všechny kontinenty, a kromě až děsivé sociální polarizace, mezi pracujícími a vlastníky kapitálu, přinesl jen smrt tisícům civilistů.

http://www.informationclearinghouse.info/article28899.htm

Žádné komentáře:

Okomentovat